Održana opštinska takmičenja u okviru smotre recitatora na bosanskom jeziku

U organizaciji Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća održana je Smotra recitatora na bosanskom jeziku “Pjesniku Bošnjaku u zavičaj” na opštinskom nivou u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru.

Opštinsko takmičenje recitatora u Sjenici održano je 5. novembra 2013. godine u sali Doma kulture. Takmičenje je održano u dvije starosne kategorije: učenici I i V razreda osnovnih škola. Takmičare je ocijenjivao žiri u sastavu: Edina Hamidović, direktorka sjeničke biblioteke “Muhamed Abdagić”, Admir Kugić, profesor književnosti i Melida Rebronja, profesor književnosti i jezika.

Za finalno takmičenje plasirali su se:

I razred:

1. Mejrem Hadžović (OŠ “Svetozar Marković”)
2. Šejla Šaljić (OŠ “12.decembar”)
3. Hattab Murselović (OŠ “Svetozar Marković”)
4. Amina Bogućanin (OŠ “Bratsvo-jedinstvo”)

V razred:

1. Džejlan Bektašević (OŠ “Svetozar Marković”)
2. Suada Zornić (OŠ “Vuk Karadžić”, Kladnica)
3. Džengiz Kučević (OŠ “Bratstvo-jedinstvo”)

Opštinsko takmičenje recitatora u Tutinu održano je 6.novembra 2013. godine u sali Kulturnog centra. Takmičenje je održano u dvije starosne kategorije: učenici I i V razreda osnovnih škola. Takmičare je ocijenjivao žiri u sastavu: Safija Dražanin, Seniha Halilović i Suada Selmanović, profesori bosanskog jezika i književnosti.

Za finalno takmičenje plasirali su se:

I razred:

1. Nidžara Hot
2. Lejla Sadović
3. Hamed Čuljević

V razred:

1. Ilma Hajrović
2. Dženeta Adilović
3. Anisa Martinović
4. Mašović Amina

Smotra recitatora 2013 b

Opštinsko takmičenje recitatora u Novom Pazaru održano je 8.novembra 2013. godine u Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović”. Takmičenje je održano u tri starosne kategorije: učenici I i V razreda osnovnih škola i I razreda Gimnazije. Takmičare je ocijenjivao žiri u sastavu: Rifat Rifatović, glumac, Alma Elmazbegović, profesor bosanskog jezika i književnosti i Hasna Ziljkić, novinar.

Za finalno takmičenje plasirali su se:

I razred:

1. Adna Meinović
2. Melisa Hasanović
3. Naila Ugljanin

V razred:

1. Mejra Plojović
2. Belmin Gološ
3. Ahmed Kamberović

I razred Gimnazije:

1. Selma Hadžibulić
2. Džana Ljajić
3. Selma Džanković

Smotrama recitatora prisustvovali su predsjednik Odbora za obrazovanje, Elijas Rebronja i članovi Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku: Melida Rebronja, Sanela Međedović, Safija Dražanin.

Iako po propozicijama nije dozvoljeno da se takmiče učenici koji nisu prošli opštinsko takmičenje, organizatori ove Smotre su dozvolili učenicima tutinske Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole, zbog kašnjenja prijava, da uzmu učešće na finalnoj međuopštinskoj smotri.

Sandžačka Smotra recitatora “Pjesniku Bošnjaku u zavičaj”, na kojoj će se predstaviti učenici Novog Pazara, Sjenice i Tutina, bit će održana 20. novembra u Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, u okviru obilježavanja Dana Sandžaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.