ODRŽANA TRIBINA „ULOGA BOŠNJAČKIH NACIONALNIH VIJEĆA U KONTEKSTU REGIONALNE SARADNJE BOŠNJAKA“

U Bošnjačkom nacionalnom vijeću sinoć je održana javna tribina „Uloga bošnjačkih nacionalnih vijeća u kontekstu regionalne saradnje Bošnjaka“.

O ulozi vijeća i njihovom značaju za saradnju među bošnjacima govorili su prof. dr. Nedžad Mulabegović, predsjednik Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), prof. dr. Senadin Lavić, predsjednik BZK „Proporod“ i dr. Sulejman Ugljanin predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Moderator tribine bio je mr. Emir Zlatar, generalni sekretar VKBI, a pored velikog broja zainteresovanih građana, istaknutih i značajnih ličnosti iz Sandžaka tribini su prisustvovali i akademik Faris Gavrankapetanović, predsjednik Bošnjačkog instituta iz Sarajeva i Edhem Bičakčić, član Upravnog odbora VKBI.

U cilju jačanja i unapređenja saradnje između važnih bošnjačkim institucija, delegacije Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca, BZK „Preporod“, MHD „Merhamet“ i Bošnjačkog instituta boravile su u posjeti Sandžaku, Novom Pazaru i Rožajama, i tom prilikom sa domaćinima konkretizovali smjernice buduće saradnje kako bi se položaj Bošnjaka u regionu značajno unaprijedio.

Delegacija koordinacije bošnjačkih institucija posjetila je i Grad Novi Pazar gde je bilo riječi o  uspostavljanju neposrednijeg partnerstva u cilju realizacije određenih projekata bitnih za bošnjačku zajednicu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.