OTVORENA IZLOŽBA „SJENICA 2017“ U PLAVU

Bošnjačko nacionalno vijeće je, 2. aprila otvorilo izložbu slika sandžačkih umjetnika sa Likovne kolonije „Sjenica 2017.“ u Javnoj ustanovi Centara za kulturu Plav.
Direktor Javne ustanove Centar za kulturu Plav, Sulejman Šabović iskazao je posebno zadovoljstvo na organizaciji izložbe slika sandžačkih umjetnika i najavio dalju saradnju sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem u cilju promovisanja bošnjačke kulture i umjetnika iz ovih krajeva.
Selektor Likovne kolonije, mr. Medžid Fakić je istakao kao posebnost ove izložbe bolje upoznavanje svih mjesta u Sandžaku sa umjetnicima kroz njihova djela.
Otvaranju izložbe su prisustvovali i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsjednik Odbora za kulturu prof. dr. Fahrudin Mavrić, predstavnik gradske uprave Grada Novi Pazar dr. Rifat Redžović kao i brojne zvanice iz kulturnog i umjetničkog života.
Likovna kolonija „Sjenica 2017“ ima za cilj podsjećanje na Sjeničku konferenciju od koje se prošlo sto godina 2017. godine i promovisanje sandžačkih umjetnika.
Bošnjačko nacionalno vijeće je 2017. godinu proglasilo Godinom Sjeničke konferencije, a 13. i 14. avgust za dane od posebnog značaja.
Kolonija „Sjenica 2017“ do sada je izložena u Sjenici, Tutinu, Priboju, Prijepolju, Pljevljima, Bijelom Polju, Petnjici, Plavu a sljedeća će biti u Rožajama.


 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.