Pismo ministru prosvjete: Zaustavite maltretiranje i kažnjavanje učenika novopazarske Gimnazije

Predsjednik Bošnjačkog  nacionalnog vijeća Esad Džudžević uputio je pismo ministru prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislavu Jovanoviću u kojem se kaže:

“Poštovani gospodine Jovanović,

Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća pristiglo je nekoliko prigovora od roditelja učenika prvog razreda novopazarske Gimnazije koji su protestvovali zbog neuvođenja nastave na bosanskom jeziku, da su njihova djeca danima izložena psihičkom maltretiranju i kažnjavanjem niskim ocjenama od strane pojedinih profesora. Roditelji, koji su željeli da ostanu anonimni, optužuju pojedine profesore da kažnjavaju učenike koji su inače prekinuli bojkot nastave na poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća, očekujući rezultate razgovora predstavnika Vijeća i Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.

Shodno tome, ovim putem Vas želim obavijestiti o pomenutom, sve učestalijem, problemu i molim Vas da što hitnije reagujete i zaštitite učenike. Smatram da bi ovaj problem mogao da stvori nesagledive posljedice ukoliko se nastavi nasilje nad djecom.”, navodi se u pismu predsjednika Vijeća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.