Počinje izjašnjavanje roditelja u Novoj Varoši i Priboju

Predsjednik Komisije za praćenje kvaliteta nastave na bosanskome jeziku i generalni sekretar Društva za bosanski jezik i književnost Amir Dautović i šef Glavnog ureda Bošnjačkog nacionalnog vijeća Samer Jusović, posjetili su jučer općinu Priboj i Novu Varoš, gdje su se sastali sa koordinatorom za obrazovanje na bosanskome jeziku za općine Priboj i Nova Varoš i bošnjačkim vijećnikom Džemailom Halilagićem.

Tom prilikom delegacija Vijeća je uručila Halilagiću odluke o imenovanju Lejle i Ermine Mišorep za saradnike Vijeća koji će sprovesti anketiranje roditelja o modelu nastave u obrazovno-odgojnim ustanovama u školskoj 2014/2015. godini u općini Priboj, kao i imenovanju Eme Juković i Sandre Vejsilović koji će anketu sprovesti u općini Nova Varoš.

Novoimenovani saradnici će u saradnji sa koordinatorom Džemailom Halilagićem aktivno raditi na uvođenju nastave na bosanskome jeziku u obrazovno-odgojnim ustanovama na teritoriji ovih općina, a prvi krug izjašnjavanja roditelja bošnjačke nacionalnosti čija će djeca od od naredne školske godine pohađati predškolski pripremni program, prvi i peti razred osnovne i prvi razred srednje škole bit će sproveden od 6 do 20. maja 2014. godine.

Legitimacije saradnici Priboj Nova Varos

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *