Počinje izrada čitanki za Historiju, Likovnu i Muzičku kulturu u nastavi na bosanskome jeziku

U Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća danas je održan radni sastanak sa autorima nastavnih planova i programa i autorima dodataka za grupu nacionalnih predmeta: Historiju, Likovnu i Muzičku kulturu u nastavi na bosanskome jeziku. Radni sastanak na temu “Sadržaji nastavnih planova i programa i izrada čitanki za grupu nacionalnih predmeta u osnovnoj i srednjoj školi” je održao dr. Redžep Škrijelj, šef Resora za visoko obrazovanje i predsjednik Stalne recenzentske komisije.

Cilj sastanka je prijelog o izradi čitanki koje će se koristiti kao dodatna priručna sredstva u nastavi na bosanskom jeziku.

Planirano je da Bošnjačko nacionalno vijeće izradi projekat za realizaciju i izradu priručnih sredstava, za šta će sredstva i finansijsku pomoć tražiti od međunarodnih i državnih institucija.

Na sastanku je bilo riječi i o osnovnim karakteristikama historije slikarstva u Sandžaku s osvrtom na materijalnu i nematerijalnu kulturu Bošnjaka, islamsku epigrafiku, te razvoj i afirmaciju umjetnosti kao segmenta historije i kulture Bošnjaka.

Radni sastanak BNV 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.