Podrška nacionalnih vijeća Tadiću

Šef resora za informisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća Muhedin Fijuljanin, prisustvovao je sastanku predstavnika nacionalnih vijeća i predsjedničkog kandidata Borisa Tadića, koji je održan u Novom Sadu 15. maja 2012. godine.

Predsjednici nacionalnih vijeća i predstavnici manjinskih zajednica dali su punu podršku predsjedničkom kandidatu liste “Izbor za bolji život” Borisu Tadiću u drugom krugu izbora, a sa skupa je upućena zajednička izjava.

“Predsjednici nacionalnih savjeta i predstavnici nacionalnh zajednica u Srbiji smatraju da se Boris Tadić i do sada, kao predsjednik Srbiije zalagao za razvoj kulturnih autonomija svih pripadnika nacionalnih zajednica i da je doprinio očuvanju i unapređenju nacionalnih, jezičkih i kulturnih identiteta građana Srbije.

Uvjereni smo da nam politika u oblasti koju zastupa Boris Tadić garantuje primjenu najviših standarda u oblasti ljudskih i manjinskih prava.

Zato pozivamo pripadnike mađarske, bošnjačke, romske, hrvatske, slovačke, albanske, bugarske, vlaške, Rumunske, rusinske, bunjevačke, makedonske, ukrajinske, njemačke, Češke, egipatske i aškalijske nacionalne zajednice da u nedjelju 20. maja izađu na izbore i daju svoj glas za modernu, građansku, demokratsku i evropsku Srbiju, da daju svoj glas predsjedničkom kandidatu liste “Izbor za bolji život” Borisu Tadiću“, kaže se u zajedničkoj izjavi predstavnika nacionalnih vijeća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.