Podrška Vijeća maturantima IV-5 novopazarske Gimnazije

Novopazarska Gimnazija ove godine slavi jubilej 100 godina od osnivanja i baš u godini tog jubileja u Gimnaziji postoji odjeljenje koje je najbolje u školi, a vjerovatno i među najboljima u Republici Srbiji. Odjeljenje maturanata IV-5 broji 33 učenika i svih 33 učenika su odlični đaci, a od 33 učenika tog odjeljenja 17 njih imaju Vukovu diplomu.

Učenici ovog odjeljenja, čiji je razredni starešina Elijas Rebronja, uputili su molbu ministru prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Žarku Obradoviću da ih oslobodi polaganja prijemnog ispita prilikom upisa na fakultete u Republici Srbiji, smatrajući da je to podsticaj svim narednim generacijama ovog kraja da nastave sa postizanjem ovakvih i još boljih rezultata.

Svi učenici odjeljenja IV-5 su angažovani u redovnim školskim i vannastavnim aktivnostima već od prvog razreda Gimnazije obavljaju društveno korisne aktivnosti. Angažovani su u svim humanitarnim aktivnostima u gradu, društvenim akcijama, kulturnim zbivanjima, sportskim takmičenjima, radu nevladinih organizacija i u svim aktivnostima oni nisu samo učesnici već su sa svojih devetnaest godina i nosioci svih aktivnosti.

Ovu akciju podržale su: Kancelarija za mlade, Stranka demokratske akcije Sandžaka, Sandžačka demokratska partija, Zelena ekološka partija, Kulturni centar Novi Pazar, Regionalno pozorište Novi Pazar, Urban In, Ecoo family, Gimnazija Novi Pazar, Srpska pravoslavna crkva, Muzička škola “Stevan Mokranjac” i Sportski savez, a posebno podršku daje Bošnjačko nacionalno vijeće koje je i predalo zahtjev na sastanku sa zamjenikom ministra Vesnom Filom 06. Juna 2013. godine  koja je ocijenila ovaj zahtjev kao izuzetno pozitivan i da će sve učiniti u skladu sa zakonskom procedurom da ovaj zahtjev bude odobren.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.