Posebna sjednica Vijeća povodom usvajanja Rezolucije

Nakon dvomjesečne javne rasprave o tekstu Rezolucije o položaju i ostvarivanju prava i sloboda Bošnjačkog naroda u Srbiji, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća i narodni poslanik Esad Džudžević zakazao je posebnu sjednicu Vijeća za 1. mart 2012. godine, koja će se održati u prostorijama Glavnog ureda u Novom Pazaru.

Pored vijećnika i članova Izvršnog odbora BNV-a pozvani su i izabrani vijećnici na izborima od 06. juna 2010.godine sa izbornih listi „Bošnjački preporod“, „Bošnjačka lista“ i „Bošnjačka kulturna zajednica BKZ – Muftija Muamer ef. Zukorlić“, bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, Bošnjačko nacionalno vijeće u Crnoj Gori, Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Sarajeva, resorni ministar Milan Marković, predsjednik Poslaničke grupe manjina Balint Pastor, Zaštitnik građana Republike Srbije Saša Janković, Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti dr. Nevena Petrušić, Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini, Udruženje Bošnjaka Vojvodine, sandžačke nevladine organizacije Urban In, DamaD, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Sandžački intelektualni krug kao i brojne druge nevladine organizacije iz Beograda i Vojvodine koje se bave ljudskim i manjinskim pravima, predstavnike Misije OEBS-a u Srbiji i ambasade država koje su pokazale interesovanje za problematiku Bošnjaka u Republici Srbiji.

Na posebnoj sjednici Vijeća jedina tačka dvenog reda biće usvajanje Rezolucije o položaju i ostvarivanju prava bošnjačkog naroda u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.