Posjeta delegacije Vijeća Sjenici i Prijepolju

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća koju je predvodio predsjednik Vijeća Esad Dzudžević, boravila je proteklog petka i subote u Sjenici i Prijepolju.

Tokom posjete ovim sandžačkim gradovima upriličeni su prigodni iftari za direktore, nastavnike, vaspitače i saradnike Vijeća koji aktivno učestvuju u sprovođenju modela nastave na bosanskom jeziku.

Prilikom posjete Sjenici članovi delegacije Vijeća su posebno istakli primjer ovog grada kao opštine u kojoj je najuspešnije sprovedena anketa za roditelje o modelu nastave u Sandžaku.

Predsjednik BNV-a Esad Džudžević je nakon posjete Prijepolju izrazio potrebu da se aktivnije poradi na pripremama za početak nastave na bosanskom jeziku u ovom gradu, i istakao da je prisustvom odbornika lokalnog parlamenta iz redova SDA i SDP-a iftaru, koji je upriličen tokom posjete, data dodatna garancija da će biti deblokiran usporeni tempo ostvarivanja prava Bošnjaka u Zapadnom Sandžaku i da će nastava na bosanskom jeziku i u ovom dijelu Sandžaka početi u punom obimu od 1. septembra 2013. godine.

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisustvovala je i gostovanju najboljih iranskih učača Kur'ana u Muzeju grada Prijepolja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *