Potpisan Protokol o saradnji BNV i opštine Sjenica

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević i predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović potpisali su, u prisustvu svojih najbližih saradnika, 19. jula u Sjenici, Protokol o saradnji Bošnjačkog nacionalnog vijeća i opštine Sjenica.

Nakon potpisivanja Protokola, predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović izjavio je da će opština Sjenica sa svoje strane podržati sve projekte i programe Bošnjačkog nacionalnog vijeća i učiniti sve na planu ostvarenja nacionalnih prava bošnjačkog naroda u ovoj opštini u svim oblastima rada.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević izrazio je zadovoljstvo što je, nakon Tutina, došlo do potpisivanja Protokola o saradnji BNV i sa opštinom Sjenica, izražavajući očekivanje da će to olakšati implementaciju mnogih zakonom definisanih prava pripadnika bošnjačkog naroda u ovoj opštini. On je kazao da su lokalne samouprave, zapravo, te koje treba da implementiraju zakonom definisane odredbe i da je na njima ostvarenje skoro čitavog seta manjinskih prava, u skladu i sa domaćim a i međunarodnim standardima. On je rekao da se na ovaj način otvara put institucionalizaciji odnosa između lokalnih samouprava i BNV-a, što predstavlja jedan od najbitnijih koraka u povezivanju Bošnjaka ne samo u Sandžaku već i na prostoru cijelog Balkana.

Protokolom o saradnji Bošnjačkog nacionalnog vijeća i opštine Sjenica predviđena je saradnja dvije strane na planu ostvarenja prava Bošnjaka u Ustavom, zakonima i međunarodnim standardima definisanim oblastima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.