Poziv predsjedničkim kandidatima da se izjasne o Bošnjačkoj rezoluciji

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević je danas uputio pismo svim kandidatima za predsjednika Republike Srbije na izborima zakazanim za 6. maj 2012. godine, u kojem se kaže:

„Čestitajući Vam kandidaturu za predsjednika Republike Srbije na izborima zakazanim za 6. maj 2012.godine,
Duboko opredijeljeni za nastavak procesa evropskih integracija naše zemlje,

Pozivam Vas ovim putem da se izjasnite o Rezoluciji o položaju i ostvarivanju prava i sloboda bošnjačkog naroda u Srbiji, usvojenoj na sjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru 1. marta 2012. godine, a koju Vam dostavljamo u prilogu ovog akta.

Posebno, Vas pozivam da se izjasnite o zahtjevu iz Rezolucije o punom priznanju bošnjačkog nacionalnog identiteta i ostvarivanju prava Bošnjaka u Republici Srbiji, u skladu sa međunarodnim standardima.

Bošnjačko nacionalno vijeće kao najviše predstavničko tijelo Bošnjaka u Republilci Srbiji, na predstojećim izborima za Predsjednika Republike podržaće onog kandidata koji na nedvosmislen način pruži čvrste garancije i uvjerenje Bošnjacima da će u narednom periodu omogućiti ostvarivanje nacionalnih prava Bošnjaka, njihovu potpunu nacionalnu ravnopravnost sa svim ostalim narodima u našoj zemlji u svim oblastima, u skladu sa Ustavom i zakonima, kao i garanciju da će Srbija biti uređena kao moderna i demokratska država svih građana i naroda koji u njoj žive.

Molim Vas da se povodom ovog dopisa javno izjasnite, kako bi Bošnjačko nacionalno vijeće preporučilo Bošnjacima kojem predsjedničkom kandidatu da daju glas u prvom krugu izbora za predsjednika Republike Srbije“, kaže se u pismu koje je danas predsjenik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević uputio svim kandidatima za predsjednika Republike Srbije na izborima zakazanim za 06.maj 2012.godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.