Pravni savjetnik Vijeća obavio razgovor sa bošnjačkim studentima napadnutim u Leposaviću

Pravni savjetnik BNV-a, advokat Emir Fetahović, je u petak, 27.9.2013. godine razgovarao sa studentima bošnjačke nacionalnosti koji su bili vrijeđani i fizički napadnuti na nacionalnoj osnovi od strane grupe mladića u Leposaviću. Tom prilikom, studenti i njihovi roditelji su potvrdili sve navode koje su iznijeli u njihovom pismenom obraćanju Vijeću i naveli da su cio slučaj prijavili kako organima bezbjednosti u Leposaviću, tako i policiji u Novom Pazaru.

S obzirom da su neki od napadača takođe studenti Fakulteta za fizičku kulturu, cio slučaj su prijavili i upravi fakulteta. Studenti i njihovi roditelji su razgovarali i sa dekanom i prodekanom fakulteta i od njih dobili uvjeravanja da će fakultet preduzeti mjere protiv napadača kao i da se tako nešto neće ponoviti. Međutim, studenti se ne osećaju sigurnim da nastave svoje školovanje u Leposaviću i odlučili su da zatraže premeštaj na Državni univerzitet u Novom Pazaru.

Bošnjačko nacionalno Vijeće će, u skladu sa svojim nadležnostima, pružiti svu podršku studentima u cilju nesmetanog nastavka školovanja ovih studenata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.