Predsjednik BNV danas u Beogradu sa članovima Evropskog parlamenta

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević susrešće se danas u Domu Narodne skupštine u Beogradu sa članovima Podkomiteta za ljudska prava Evropskog parlamenta, gdje će razgovarati o položaju i ostvarivanju prava Bošnjaka u Republici Srbiji, a naročito o postupcima sudsko-pravne zaštite građana-roditelja u onim obrazovno vaspitnim ustanovama u Novom Pazaru, Sjenici i Prijepolju gdje nije počela nastava na bosanskom jeziku, u skladu sa zakonom i rezultatima sprovedene ankete.

Delegacija Podkomiteta Evropskog Parlamenta održaće sastanke na najvišem nivou sa predstavnicima Vlade i Parlamenta iz relevantnih sektora 28. i 29. oktobra, a za danas je planiran sastanak i razmjena mišljenja sa predstavnicima savjeta nacionalnih zajednica.

Predsjednik Vijeća pozvan je od strane Potpredsjednice Komiteta EP gospođe Barbare Lohbiler i on će zajedno sa predstavnicima nacionalnih savjeta govoriti o pitanjima od interesa u vezi predstojećih izbora za Savjete nacionalnih manjina, pristupa elektronskim i pisanim medijima, i zastupljenosti manjinskih zajednica pri lokalnoj i centralnoj vlasti.

Sastanku će prisustvovati članovi Evropskog parlamenta Barbara Lochbihler, Laszlo Tokes i Marcin Gasiuk, a ispred Delegacije Evropske unije Luca Bianconi, Yolanda San Jose, Godana Arackic Nikolic, Ana Milenić, Ramunas Janusaukas i Aleksandar Đorđević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.