Predsjednik BNV pozvao Bošnjake na Kosovu da izađu na lokalne izbore

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević uputio je poziv Bošnjacima na Kosovu da izađu i glasaju za svoje predstavnike na lokalnim izborima koji se održavaju sutra, 3. novembra 2013. godine.

Na Kosovu je izborna tišina pred održavanje lokalnih izbora na kojima učestvuju 103 potvrđene izborne liste, od kojih su 38 albanske, 33 srpske, a ostalo su liste nezavisnih kandidata, zatim Bošnjaka, Turaka, Roma, Crnogoraca, Hrvata, Goranaca i Aškalija.

Ujutru u sedam sati biće otvoreno a u 19 časova zatvoreno 798 biračkih centara, odnosno na 2.366 biračkih mjesta. Pravo glasa na izborima ima 1.779.357 glasača koji će birati odbornike i gradonačelnike u 39 opština. Ukupan broj registrovanih glasača van Kosova je 8.383.

Izbore će osim lokalnih pratiti i posmatrači iz međunarodne zajednice. Posmatrači EU po pravilu su do sada pratili samo parlamentarne izbore.

Za bezbjednost tokom dana glasanja zadužena je kosovska policija, koja je prema prvim informacijama za to zadužila vise od šest hiljada pripadnika. Da glasanje protekne u najboljem redu brinuće i međunarodne misije Euleksa i Kfora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *