Predsjednik IO BNV-a uputio dopis povodom promjene naziva ulica

Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević uputio je pismo gradonačelniku Novog Pazara Mehu Mahmutoviću i predsjedniku opštine Sjenica Murizu Turkoviću u kojim se kaže:

“Pozdravljam inicijativu koju ste pokrenuli oko promjene nekih naziva ulica, u skladu sa zakonom, a o čemu smo informisani putem lokalnih medija.

Ovim putem Vas obavještavam o zakonskim obavezama u vezi sa ovom oblašću koje su prenijete u nadležnost Bošnjačkom nacionalnom vijeću (Nacionalnom savjetu bošnjačke nacionalne manjine).

Naime, u članu 22. Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina („Sl. glasnik RS“ br. 72/09) regulisana je nadležnost Vijeća u ovoj oblasti. Radi Vaše informisanosti i daljeg postupanja u ovoj stvari citiram Vam dva stava ovog člana: „Nacionalni savet: … 4) predlaže promenu naziva ulica, trgova, gradskih četvrti, zaselaka, drugih delova naseljenih mesta i ustanova za koje je utvrđeno da su od posebnog značaja za nacionalnu manjinu; i 5) daje mišljenje u postupku utvrđivanja naziva ulica, trgova, gradskih četvrti, zaselaka i drugih delova naseljenih mesta, ako je na području jedinice lokalne samouprave ili naseljenog mesta jezik nacionalne manjine u službenoj upotrebi; …”, kao i član 23. istog zakona „Pojedinačni pravni akti iz čl. 12. do 15, čl. 17. i 18. i čl. 20. do 22. ovog zakona koji su doneti bez odgovarajućeg predloga ili mišljenja nacionalnog saveta su protivzakoniti, odnosno ništavi; …”

Molim Vas da o ovoj stvari obavijestite nadležne službe kako bi na zakonit način, obavili ovaj veoma važan posao na zadovoljstvo svih građana u skladu sa zakonom.
Unaprijed zahvalan”

U Novom Pazaru,                           Sekretar u BNV-u
09.02.2011.godine                           Alma Husić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.