PREDSJEDNIK VIJEĆA DOBITNIK VELIKE POVELJE DRŽAVNOG UNIVERZITETA U NOVOM PAZARU

Predsjedniku Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejmanu Ugljanin danas je uručena Velika povelja Državnog univerziteta u Novom Pazaru na svečanosti povodom desetogodišnjice rada ove visokoškolske ustanove.

Rektor DUNP-a prof. dr. Miladin Kostić je istakao da je Državni univerzitet ustanova na kojem se dvije trećina studenata školuje na budžetu, i da je misija da studenti znanja stiču pod jednakim uslovima kao i studenti u velikim obrazovnim centrima te da doprinesu razvoju ovog nerazvijenog kraja.

Predsjednik Vijeća, dr. Sulejman Ugljanin je svim prisutnim čestitao jubilej rada Državnog univerziteta u Novom Pazaru i zahvalio svima koji su imali doprinos u osnivanju i radu ove obrazovne ustanove.

Predsjednik Ugljanin je na svečanosti izrazio svoje uvjerenje da će univerzitet ubuduće biti generator održivog razvoja ovog nerazvijenog kraja, šireg okruženja i naše zemlje u cjelini.

Priznanje je predsjedniku Vijeća uručio prof. dr. Miladin Kostić, rektor Državnog univerziteta.

Velika povelja Državnog univerziteta u Novom Pazaru je najviše priznanje ove obrazovne ustanove i dodjeljuje se, na osnovu odluke Senata DUNP-a, institucijama i pojedincima za značajan doprinos razvoju Državnog univerziteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.