Predsjednik Vijeća razgovarao sa ministrom prosvjete

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević razgovarao je danas sa Ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr. Tomislavom Jovanovićem. Na sastanku, održanom u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, konstatovano je da je potrebno da se problem u vezi sa izvođenjem nastave na bosanskom jeziku što prije riješi kako bi učenici nesmetano pohađali nastavu.

Zajednički je zaključeno da tenzije treba da se eliminišu, kao i da se podigne stepen tolerancije. Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Muhedin Fijuljanin i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih mr. Ljubiša Antonijević.

Predsjednik Vijeća Džudžević je insistirao da se nastava na bosanskom jeziku u novopazarskoj i sjeničkoj Gimnaziji i osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Prijepolju mora što hitnije sprovesti u skladu sa zakonom i izjašnjavanjem roditelja na isti način i pod istim uslovima kako je to urađeno u tutinskaoj Gimnaziji i Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru.

Na sastanku je konstantovano da direktori gimnazija i drugih obrazovno-vaspitnih ustanova moraju snositi zakonske sankcije zbog nesprovođenja zakona i volje roditelja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.