Predstavnici američke ambasade posjetili BNV

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević primio je  danas u Glavnom uredu Vijeća predstavnike ambasade Sjedinjenih američkih država u Beogradu Jamesa Tuckera i Kseniju Lazović.

Džudžević je na sastanku upoznao goste sa procesom ostvarivanja prava pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice u Republici Srbiji. Predstavnici Ambasade SAD najviše su se interesovali za projekte koje BNV realizuje u posljednje vrijeme, a najviše o implementaciji nastave na bosanskome jeziku u obrazovno-odgojnim ustanovama u Sandžaku.

Na sastanku je bilo riječi i o izborima za predstojeće izbore za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Džudžević je irazio očekivanje da će kampanja za predstojeće izbore proteći u fer i korektnoj atmosferi, te da će se liste koje budu učestvovale na izborima takmičiti promocijom konkretnih projekata koji će doprinijeti poboljšanju položaja bošnjačke nacionalne zajednice u Republici Srbiji.

Džudžević je izrazio očekivanje da bi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država mogla pružiti podršku za ravnopravno medijsko predstavljanje svih lista koji će učestvovati na predstojećim izborima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *