Predstavnici BNV na okruglom stolu o izborima za nacionalne savjete nacionalnih manjina

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća Fahrudin Đekić, Emir Fetahović, Elvedin Hazirović i Haris Imamović učestvovali su danas u radu okgruglog stola pod nazivom “U susret izborima za nacionalne savjete nacionalnih manjina 2014”, u okviru projekta Minority Newsm a koji je održan u Medija Centru u Nišu.

Ovaj okrugli sto, koji je organizovan uz podršku Misije OEBS-a. prvi je u nizu od 8 skupova, koji se organizuju sa ciljem da pojasne proceduralne apsekte i motivišu pripadnike nacionalnih manjina da u velikom broju izađu na izbore za nacionalna vijeća.

Fahrudin Đekić rekao je prisutnima da da je potrebno izraditi zvanični sajt za posebni birački spisak, kako bi pripadnici nacionalnih manjina mogli olakšano da provjeravaju da li se nalaze na biračkom spisku. Đekić je također govorio o finansiranju lista na izborima, kao i njihovu zastupljenost u medijima. On je istakao i učešće predstavnika izbornih lista u radnim tijelima Republičke izborne komisije.

Okruglom stolu su, pored predstavnika nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, učestvovali predstavnica Centra za istraživanje migracija Biljana Jović, zamjenik generalnog sekretara Vlade Republike Srbije Tanara Stojčević, državni sekretar Minstarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ivan Bošnjak, predstavnici Republičke izborne komisije, lokalnih nevladinih organizacija i medija, kao i predstavnici Misije OEBS-a.

predstavnici BNV okrugli sto 1

predstavnici BNV okrugli sto 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.