Predstavnici Vijeća na promociji Vodiča i na debati Povjerenice za zaštitu ravnopravnosti

Koordinatorke za obrazovanje Vijeća Aida Smajović i Džejlana Prušević učestvovale su na okruglom stolu “Povjerenik za zaštitu ravnopravnosti i diskriminacija žena” koji se održao u četvrtak, 20. marta 2014. godine u svečanoj Sali Skupštine grada Novog Pazara.

Okrugli sto je održan u okviru posjete Novom Pazaru Povjerenice za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić i predstavnica ove istitucije Kosane Beker i Antigone Andonov. Glavna tema razgovora bila je položaj žena u Srbiji, načini na koje žene mogu da ostvare svoja prova, a posebno uloga koju institucija Povjerenika ima u tom procesu.

Istoga dana, u galeriji Multumedijalnog centra u Novom Pazaru, šef Resora za visoko obrazovanje Vijeća Redžep Škrijelj i koordinator za kulturu i informisanje Semir Gicić prisustvovali su na promociji “Vodiča za kreiranje inkluzivnih kulturnih politika u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu”. O Vodiču su govorili prof. dr. Dragoljub Đorđević i dr. Goran Bašić, autor.

Šef resora za visoko obrazovanje Vijeća Redžep Škrijelj je tom prilikom iznio mišljenje o Vodiču i zahvalio autoru Goranu Bašiću. U Vodiču se, na nekoliko mjesta, pominje Bošnjačko nacionalno vijeće, kao institucija koja je u skladu sa svojim ovlašćenjim razvijala kulturnu politiku zajednice.

Vodič za kreiranje inkluzivnih kulturnih politika nastao je u okviru projekta “Različitosti i raznolikosti su prednost – Promovisanje kulturnog pluralizma u Sandzaku” koji je Kulturni centar DamaD sprovodio tokom 2013. godine uz finansijsku podršku ambasada Norveške i Holandije u Beogradu i Fondacija za otvoreno društvo.

Vodic kultura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.