Prijedlozi planova i programa nacionalne grupe predmeta (II ciklus)

Bošnjačko nacionalno vijeće dostavilo je Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i Nacionalnom prosvjetnom savjetu prijedloge nastavnih planova i programa osnovnog i srednjeg obrazovanja, za sadržaje koji izražavaju posebnosti bošnjačke nacionalne zajednice iz oblasti Bosanskog jezika i književnosti, Historije, Muzičke i Likovne kulture, za drugi i šesti razred osnovnog i drugi razred srednjeg obrazovanja.

Predati su prijedlozi nastavnih planova i programa za Bosanski jezik i književnost za drugi i šesti razred osnovne škole i drugi razred gimnazije i srednjih stručnih škola, kao i prijedlozi nastavnih planova i programa dodataka udžbenicima za likovnu i muzičku kulturu i historiju.

Vijeće je, također, Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja dostavilo prvi periodični evaluacioni izvještaj o toku sprovođenja pripremne nastave na bosanskom jeziku za period od 21. februara do kraja aprila 2013. godine.

Pripremna nastava se izvodi u 12. oglednih odjeljenja u devet obrazovno-vaspitnih ustanova u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu. U toku izvođenja pripremne nastave učenici koriste nastavne listove iz grupe nacionalnih predmeta, a u drugoj polovini maja pripremna nastava će biti proširena iz grupe opšte-obrazovnih predmeta za čije izvođenje su već štampani nastavni listovi, odnosno radne verzije udžbenika koji će biti u nastavi od 1. septembra 2013. godine. Završni izvještaj o sprovođenju pripremne nastave na bosanskom jeziku bit će urađen do kraja ove nastavne godine.

Prijedlozi nastavnih planova i programa za predmet Bosanski jezik i književnost

Prijedlozi nastavnih planova i programa za dodatak Historiji

Prijedlozi nastavnih planova i programa za dodatak Likovnoj kultiri

Prijedlozi nastavnih planova i programa za dopunu Muzičke kulture 

Prijedlog nastavnog plana i programa za dodatak predmetu Svijet oko nas

Dopisi ministru prof. dr. Žarku Obradoviću, pomoćnici ministra Vesni Fili i predsjednici NPS prof. dr. Desanki Radunović

Prvi periodični evaluacioni izvještaj o toku sprovođenja pripremne nastave na bosanskom jeziku