Prijepolje: Uspješno završen prvi krug izjašnjavanja roditelja za nastavu na bosanskome jeziku

Zavšen je prvi krug anketiranja roditelja o modelu nastave u obrazovno-odgojnim ustanovama u Prijepolju u školskoj 2014/2015. godini, koju su sproveli  saradnici Vijeća u ovoj općini Semir Fejzić, Aida Hamzić, Aida Rovčanin, Kanita Turković, Emira Rovčanin, Erol Ljaljak i Amel Kurbegović od 1 do 16. aprila 2014. godine.

Prema rezultatima prvog kruga izjašnjavanja, roditelji 16 učenika koji će sljedeće školske godine pohađati pripremni razred u predškolskoj ustanovi “Mišo Cvijović”, izjasnili su se za nastavu na bosanskome jeziku.

Roditelji 15 učenika koji će u školskoj 2014/2015. godini pohađati nastavu u prvom razredu osnovne škole “Sveti Sava”, (Luke – Bostani) u Prijepolju, opredijelili su se za nastavu na bosanskome jeziku, što je dovoljno da se formira odjeljenje u ovoj obrazovno-odgojnoj ustanovi. Također, za 28 učenika koji će pohađati prvi razred u osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Brodarevu, kao za 28 učenika u petom razredu, roditelji su se opredijeli za nastavu na bosanskome jeziku.

Za nastavu na bosanskome jeziku opredijelili su se roditelji 38 učenika koji će naredne školske godine pohađati prvi razred gimnazija i srednjih stručnih škola.

Drugi krug anketiranja roditelja o modelu nastave u obrazovno-odgojnim ustanovam u Prijepolju bit će sproveden od 6 do 20. maja 2014. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.