PROGRAM OBILJEŽAVANJA 11. MAJA – DAN BOŠNJAČKE NACIONALNE ZASTAVE

U Bošnjačkom nacionalnom vijeću danas je održana konferencija za novinare. Na konferenciji je predstavljen program obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave. Na konferenciji je govorio Ahmedin Škrijelj, sekretar Vijeća.

Sekretar Vijeća je upoznao javnost da je Bošnjačko nacionalno vijeće, u okviru programa obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave, raspisalo 3 nagradna konkursa i to literarni nagradni konkurs na temu “Zavičaju, želim da ti kažem…“ za učenike osnovnih škola, konkurs za najbolji slogan i konkurs za idejno grafičko rješenje plakat kojima se afirmiše bošnjački nacionalni identitet u Sandžaku, za mlade od 14 do 30. godina.

Pored navedenih konkursa, Bošnjačko nacionalno vijeće  će u okviru obilježavanja Dana zastave upriličiti i:

  • održavanje pozorišne predstave „Avanture Nasrudin-hodže“, namijenjene predškolcima i učenicima od 1. do 4. razreda, 10. maja u Kulturnom centru u dva termina i to u 11 i 12h;
  • postrojavanje Odreda izviđača „Sandžak“ ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća, 11. maj 2017. godine u 9h;
  • svečano podizanje bošnjačke nacionalne zastave ispred Glavnog ureda Vijeća, 11. maj 2017. godine u 18:30h;
  • održavanje tradicionalne Smotre bošnjačkih narodnih igara, 11. maj 2017. godine, Kulturni centar u Novom Pazaru, sa početkom u 19h;
  • održavanje pozorišne predstave „Pazarske hićaje“, 12. maj 2017. godine, Kulturni centar, u dva termina i to u 14 i 15h.

Sekretar Vijeća pozvao je sve građane a naročito Bošnjake da prisustvuju programima obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave i posebno je pozvao sve mlade da učestvuju na konkursima koje je raspisalo Bošnjačko nacionalno vijeće, pokažu svoju kreativnost i osvoje vrijedne nagrade.

Detalji vezani za konkurse mogu se naći na zvaničnoj internet prezentaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, www.bnv.org.rs.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.