Program stručnog usavršavanja “Inovativni modeli nastave u savremenoj školi”

U Glanom uredu Vijeća danas je održan Akreditovani program stručnog usavršavanja “Inovativni modeli nastave u savremenoj školi” u organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća u saradnji sa Centrom za obrazovnu tehnologiju iz Beograda.

Prof. dr. Sefedin Šehović održao je program za nastavnike razredne nastave u prvom razredu osnovne škole u nastavi na bosanskome jeziku, predmetne nastavnike u petom razredu osnovne škole u nastavi na bosanskome jeziku, nastavnike razredne nastave u četvrtom razredu osnovne škole, odjeljenske starješine u osmom razredu osnovne škole, odgajatelje koji realiziraju pripremni predškolski program na bosanskome jeziku i stručne saradnike u nastavi na bosanskome jeziku.

Opći ciljevi programa su teorijsko i praktično osposobljavanje nastavnika i školskih pedagoga za primjenu didaktičko-medijskih inovacija u cilju optimizacije nastavnog procesa i podsticanja učenika na samostalni rad i njihovoj emancipatorskoj i saradničkoj ulozi u nastavi, kao i sticanje operativnih znanja i praktičnih sposobnosti u primjeni pojedinih inovativnih modela nastave u školi koja se ubrzano mijenja i reformiše.

seminar BNV 05 04 2014 b

seminar BNV 05 04 2014 c

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.