PROMJENA VAŽEĆEG REŽIMA SAOBRAĆAJA U NOVOM PAZARU – 11. MAJA

Bošnjačko nacionalno vijeće 11. maja 2017. godine obilježava nacionalni blagdan – Dan bošnjačke nacionalne zastave.

U okviru obilježavanja Dana zastave – postrojavanje učesnika Odreda izviđača „Sandžak“ je predviđeno za 11. maj 2017. godine u periodu 09:00 do 09:30h. Povodom gore navedene prilike izvršit će se promjena režima saobraćaja u Novom Pazaru i to na način da će saobraćaj motornih vozila u ulici 28. novembra ispred Glavnog ureda Vijeća (do pješačke zone) i u ulici Relje Krilatice do raskrsnice sa ulicom Rade Petrović biti obustavljen u periodu od 08:00h do 10:00h.

U okviru programa Smotre bošnjačkih narodnih igara u periodu od 18:15h do 18:30 je predviđeno postrojavanje učesnika ispred Glavnog ureda Vijeća. U vremenskom terminu od 18:30 do 18:45 je predviđeno dizanje Bošnjačke nacionalne zastave na jarbol a od 18:45 do 19:00 defile učesnika Smotre bošnjačkih narodnih igara od Glavnog ureda Vijeća do Kulturnog centra u Novom Pazaru.  Povodom ove prilike izvršit će se promjena režima saobraćaja u Novom Pazaru i to na način da će u periodu od od 16:00h do 19:30h biti zabranjen saobraćaj sa sva vozila:

  • u ulici 28. novembra do pješačke zone, (ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća)
  • u ulici Šabana Koče (raskrsnica sa ulicom 28. novembra)
  • u ulici Stefana Nemanje (kod kružnog toga ispred zgrade Gradske uprave Novi Pazar do Kulturnog centra) za vrijeme dok učesnici defilea prelaze te ulice.

Saobraćajni tokovi iz gore pomenutih ulica preusmjeravat će se na druge alternativne ulice. Pripadnici saobraćajne policije će vršiti regulisanje saobraćaja, preusmjeravati vozila i preduzeti sve druge potrebne mjere i radnje u cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *