Promovirani udžbenici za nastavu na bosanskome jeziku

U glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća danas je održana promociju udžbenika za učenike I i II generacije u nastavi na bosanskome jeziku u školskoj 2014/2015. godini u Sandžaku, na kojoj su promovirani udžbenici za prvi, drugi, peti i šesti razred osnovne škole kao i prvi i drugi razred srednje škole za učenike u odjeljenjima u nastavi na bosanskome jeziku u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici u izdanju izdavačke kuće “Klett”.

Na promociji su govorili predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo, predsjednik Izvršnog odbora Vijeća Muhedin Fijuljanin, direktorica Izdavačke kuće “Klett” Gordana Knežević Orlić i menadžer  prodaje Izdavačke kuće “Kreativni centar“ Aleksandar Lukić.

Predsjednik Vijeća Esad Džudžo rekao je da je 7686 učenika u prvoj i drugoj generaciji u nastavi na bosanskome jeziku, brojka koja govori o uspjehu Vijeća, autorskog tima za izradu udžbenika, izdavačkih kuća, kao i nastavnika i direktora koji su dali doprinos u implementaciji modela nastave na bosanskome jeziku u Sandžaku. On je zahvalio Izdavačkoj kući “Klett” na povjerenju i hrabrosti da prva preuzme obavezu u izdavanju udžbenika na bosanskome jeziku.

Direktorica Izdavačke kuće “Klett” Gordana Kežević Orlić izrazila je zadovoljstvo zbog dosadašnjeg partnerskog odnosa Klett-a i Odbora za obrazovanje Vijeća. Ona je pohvalila autorski tim za izradu udžbenika na bosanskome jeziku, koji je posvećenim radom i profesionalnizom pokazao kvalitet, uz činjenicu da su autori iz sandžačkih općina.

Menadžer prodaje Izdavačke kuće “Kreativni centar” Aleksandar Lukić rekao je da Kreativni centar želi da bude konkurentan Izdavačkoj kući “Klett”, i da i u narednim školskim godinama izdaje udžbenike na bosanskome jeziku.

Predsjednik Izvršnog odbora Vijeća Muhedin Fijuljanin čestitao je autorima na promoviranim udžbenicima, i rekao je da današnja promocija pokazuje da je učinjeno veliko dobro posebno za bošnjačku djecu, zbog čega se partneri u procesu implementacije nastave na bosanskome jeziku trude da udžbenici i sama nastava dostigne najbolji mogući kvalitet.

Promociji su prisustvli članovi Izvršnog odbora Vijeća, autori udžbenika na bosanskome jeziku, učitelji  i nastavnici koji predaju u nastavi na bosanskome jeziku, direktori obrazovno-odgojnih ustanova, predstavnici medija,  kao i PR menadžer Izdavačke kuće “Klett“ Dragana Ćosić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.