Prvo Sandžačko međuopćinsko takmičenje iz Bosanskoga jezika (FOTO)

Prvo Sandžačko međuopćinsko takmičenje (SAMET) iz Bosanskoga jezika za peti razred osnovnih škola Novog Pazara, Tutina i Sjenice održano je danas u Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća u organizaciji Društva za bosanski jezik i književnost.

Takmičenje je bilo iz oblasti jezika (gramatika i pravopis) predviđeno planom i programom bosanskoga jezika za peti razred osnovne škole, a općinska takmičenja u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici održana su 17.  juna 2014. godine.

Na današnjem međuopćinskom takmičenju učestvovalo je 32 učenika.

Prije dodjele nagrada, Armela Kurbegović iz Brodareva kazivala je stihove bošnjačkih znamenitih pisaca. Nagrade dobitnicima dodijelio je predsjednik Odbora za obrazovanje na bosanskome jeziku prof. Elijas Rebronja.

Prvo mjesto osvojili su:

– Ajla Čalaković, učenica osnovne škole “Rastko Nemanjić Sava” iz Novog Pazara. Profesor bosanskog jezika je Safija Dražanin.

– Sanida Maljanović, učenica osnovne škole “Rastko Nemanjić Sava” iz Novog Pazara. Profesor bosanskog jezika je Safija Dražanin.

Drugo mjesto osvojili su:

– Rijalda Šaćirović, učenica osnovne škole “Avdo Međedović” Selakovac iz Novog Pazara. Profesor bosanskog jezika je Azra Omerović.

– Medina Glogić, učenica osnovne škole “12. decembar” iz Sjenice.

Profesor bosanskog jezika je Dino Lotinac.

Treće mjesto osvojio su:

– Tarik Hazirović, učenik osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Novog Pazara.

Profesor bosanskog jezika je Alma Mučić.

– Medžla Zukorlić, učenica osnovne škole “Avdo Međedović” Selakovac iz Novog Pazara. Profesor bosanskog jezika je Azra Omerović.

– Arabela Mejić, učenica osnone škole “12. decembar” iz Sjenice.

Profesor bosanskog jezika je Dino Lotinac.

Radove učesnika pregledala je komisija u sastavu: prof. Amir Dautović, predsjednik, prof. Dino Lotinac, prof. Samra Hanić i prof. Nevzeta Bakić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.