REZULTATI NAGRADNOG KONKURSA ZA IDEJNO GRAFIČKO RJEŠENJE PLAKATA KOJIM SE AFIRMIŠE BOŠNJAČKI NACIONALNI IDENTITET U SANDŽAKU

Stručni žiri je utvrdio da je na konkurs pristiglo ukupno 10 radova.

Stručni žiri je utvrdio da je 1 (jedan) pristigli rad „Moja vjera, nacija, jezik, zastava – MOJE PRAVO“ autora Denisa Kučevića iz Novog Pazara plagijat već postojećeg plakata „We the people are greater than fear“ koji je korišten na nedavnim protestima u SAD. Stručni žiri je odlučio da ovaj rad bude diskvalifikovan iz konkursa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stručni žiri je pregledao ostalih 9 (devet) pristiglih radova i konstatovao da nije u mogućnosti da dodijeli nagradu Stručnog žirija – Desktop računar – radna stanica za profesionalnog korisnika jer nisu u dovoljnoj mjeri likovno opravdani, niti tehnički korektno urađeni da bi zadovoljili kriterijume konkursa po kojima Stručni žiri dodjeljuje svoju nagradu.

Međutim, imajući u vidu činjenicu da se tri nagrade dodjeljuju internet glasanjem, bez utjecaja žirija na odluku, Stručni žiri je donio odluku da i rad „Bošnjaci kroz vrijeme i spomenike“ autorice Amre Numanović iz Novog Pazara treba dobiti utješnu nagradu Stručnog žirija, i to tablet računar.

Svi preostali plakati koji nisu plagijati a nisu nagrađeni ni od strane Stručnog žirija rangiraju se po broju dobijenih glasova na internetu zaključno sa 12. majom 2017. godine u 23:59h i dobijaju sljedeće nagrade:

I nagrada – Stipendija u iznosu od 60.000 dinara na godišnjem nivou dodjeljuje se Ishaku Kamberoviću iz Novog Pazara, autoru plakata „Zemljo naša, ljubim tvoje prelijepe ljiljane“ – (2747 glasova)

II nagrada – Laptop računar dodjeljuje se Almi Zekić iz Sjenice, autorici plakata “Sandžaku, ponosan mi budi!” – (1396 glasova)

III nagrada – Tablet računar dodjeljuje se Altanu Čajeviću iz Novog Pazara, autoru plakata „SEBILJ“ – (145 glasova)

Stručni žiri Bošnjačkog nacionalnog vijeća je bio u sljedećem sastavu:

  1. Amra Hodžić Jejna, predsjednica,
  2. Faris Redžepagić, član,
  3. Bekim Mehović, član,
  4. Ajla Škrijelj, član,
  5. Samir Smajović, član.

Bošnjačko nacionalno vijeće se zahvaljuje svim učesnicima konkursa i poziva da prisustvuju dodjeli nagrada i zahvalnica za učešće koja će biti održana danas, 15. maja 2017. godine sa početkom u 18 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.