REZULTATI NAGRADNOG KONKURSA ZA NAJBOLJI PLAKAT I NAGRADNOG KONKURS ZA NAJBOLJU AUTORSKU PJESMU

Bošnjačko nacionalno vijeće u cilju očuvanja, afirmacije  i njegovanja nacionalnog identiteta Bošnjaka Sandžaka raspisalo je nagradni konkurs za idejno grafičko rješenje plakata kojim se afirmiše bošnjački nacionalni identitet u Sandžaku i nagradni konkurs za najbolju autorsku pjesmu povodom obilježavanja stogodišnjice „Sjeničke konferencije“ .

Stručni žiri za izbor najboljeg plakata na nagradnom konkursu za idejno grafičko rješenje plakata je utvrdio da je na konkursu pristiglo ukupno 11 radova, od kojih 9 radova zadovoljava osnovne kriterijume konkursa te je odlučio da nagradi najbolje radove, odnosno autore najboljih radova i to:

I mjesto – Almasa Ejupi Hačković: desktop računar – radna stanica za profesionalnog korisnika;
II mjesto – Altan Čajević: laptop računar;
III Mjesto – Mirko Milanović: tablet računar;

Stručni žiri Konkursa za najbolju autorsku pjesmu jednoglasno je odlučio da se nagradi pjesma „Bošnjački emanet“ autora Kemala Čuljevića i Samira Kurtanovića koja svojom pjevljivom i skladnom melo-ritmičkom strukturom  i književno vrijednim tekstom jasno izražava tematiku Sjeničke konferencije i može doprinijeti očuvanju, njegovanju i jačanju nacionalnog identiteta Bošnjaka u Srbiji, novčanom nagradom u iznosu od 100.000,00 dinara.

Nagrade pobjednicima konkursa će biti uručene na svečanosti koju će Vijeće upriličiti ovim povodom.

Bošnjačko nacionalno vijeće je formiralo žiri od eminentnih stručnjaka i predstavnika institucija čiji je zadatak bio da na osnovu propozicija na oba konkursa razmotri pristigle radove i utvrdi koji od radova na najbolji način zadovoljava kriterijume konkursa odnosno koji rad na najbolji i najoriginalniji način pristupa zadatoj temi.

Žiri za izbor najbolje autorske pjesme na nagradnom konkursu su činili dr. Naka Nikšić, predsjednica i članovi Sabahudin Selmanović, Melida Rebronja, Džefris Pučić i Aladin Imamović.

Žiri za dodjelu nagrada na konkursu za najbolji plakat su činili mr. Amra Jejna, predsjednica i članovi mr. Samir Smajović, mr. Bekim Mehović, Ajla Škrijelj, Faris Redžepagić.

I – mjesto: Almasa Ejupi Hačković

II – mjesto: Altan Čajević

 

 

III – mjesto: Mirko Milanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.