Rezultati prvog kruga anketiranja roditelja o modelu nastave u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Sandžaku

Završen je prvi krug anketiranja roditelja o modelu nastave u obrazovno – vaspitnim ustanovama za prvi i peti razred osnovne škole i prvi razred srednje škole u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Prijepolju u školskoj 2013/2014. godini.

Proces implementacije nastave na bosanskom jeziku u Sandžaku počeo je potpisivanjem Peticije za uvođenje nastave na bosanskom jeziku od školske 2013/14. godine, počev od 25. oktobra, 2012. godine na gradskim trgovima u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Prijepolju.

Na međunarodni dan maternjeg jezika, 21. februara ove godine javnim časovima iz bošnjačke historije i kulture počela pripremna nastava na bosanskom jeziku u 9. obrazovno-vaspitnim ustanovama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i trajala je do 7. juna 2013. godine. U Prijepolju je pripremna nastava počela kasnije, pa je prvi javni čas održan 4.juna ove godine.

Bošnjačko nacionalno vijeće obezbijedilo je 12.000 anketnih obrazaca koji su podijeljeni direktorima osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Prijepolju. Obrasci za anketiranje roditelja o modelu nastave u 52 obrazovno-vaspitne ustanove u Sandžaku upućeni su 1. aprila 2013. godine. Anketiranje roditelja u svim osnovnim školama u Sandžaku trajalo je do 7. juna ove godine.

Drugi krug ankterianje roditelja o modelu nastave počeće 20. augusta i trajaće do 1. septembra 2013. godine. Anketiranje roditelja čija djeca pohađaju pripremni razred trajaće od 15. augusta do 1. septrembra 2013. godine.

Tabela 1: Ukupni rezultati za  I i V razred osnovnih škola i I razred srenjih škola u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

Tabela 2: Ukupni rezultati za  I razred srednjih škola u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

Tabela 3: Ukupni rezultati za  I i V razred osnovnih škola i I razred srenjih škola u Prijepolju

Tabela 4: Ukupni rezultati za  I i V razred osnovnih škola u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

Tabela 5: Ukupni rezultati za I razred osnovnih škola u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

Tabela 6: Ukupni rezultati za V razred osnovnih škola u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

Tabela 7: Broj formiranih odjeljenja u osnovim i srednjim školama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

DETALJNI PODACI IZ ŠKOLA 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *