Rješenje za nastavu na bosanskom jeziku u srednjim školama u Sandžaku

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević i predsjednik Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku Elijas Rebronja razgovarali su danas sa ministrom prosvjete Tomislavom Jovanovićem, državnim sekretarom Muhedinom Fijuljaninom i pomoćnikom ministra Vesnom Filom u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u Beogradu.

U konstruktivnoj atmosferi je, između ostalog, razgovarano i o Planu upisa za srednje škole u narednoj školskoj godini u nastavi na bosanskom jeziku u Sandžaku, kao i inteziviranju aktivnosti u vezi sa nastavnim planovima i programima za drugi i šesti razred osnovne i drugi razred srednje škole za narednu školsku godinu.

Na sastanku je, također, razgovarano o sprovođenju nastave na bosanskom jeziku za neke srednje stručne škole, te da u drugom polugodištu učenici ovih škola pohađaju nastavu na svom maternjem bosanskom jeziku, u skladu sa rezultatima sprovedene ankete.

Na sastanku je ocijenjeno da se dosadašnji tok nastave na bosanskom jeziku u osnovnim školama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici odvija na zadovoljavajućem nivou i u skladu sa zakonom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.