RTV Novi Pazar i TV Tutin ostaju manjinski Javni servisi

Obavještavamo javnost da je Agencija za privatizaciju Republike Srbije iz procesa privatizacije, pored manjinskih medija u Vojvodini, izuzela i sandžačke medije, Regionalnu televiziju Novi Pazar i Televiziju Tutin, koji svoj program u cjelini ili djelimično emituju na bosanskom jeziku.

Tim povodom Bošnjačko nacionalno vijeće izražava zadovoljstvo donijetom odlukom koja je plod višemjesečnih napora Bošnjačkog nacionalnog vijeća i predstavnika ostalih manjinskih zajednica.

Posebnu zahvalnost izražavamo ministru za kulturu gospodinu Vojislavu Brajoviću koji je prihvatio inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća da na listu vojvođanskih medija uvrsti i sandžačke medije koji svoj program emituju na bosanskom jeziku.

Bošnjačko nacionalno vijeće očekuje da će ovakav potez Vlade Republike Srbije doprinjeti daljem poboljšanju i unapređenju prava sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji.

Takođe Bošnjačko nacionalno vijeće od Regionalne televizije Novi Pazar i Televizije Tutin očekuje da i dalje rade na poboljšanju kvaliteta programskih sadržaja koji se emituju na bosanskom jeziku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.