SAKS 2007

Pomoćnik ministra kulture Dragan Janjić svečano je u Novom Pazaru otvorio II. Sandžačke književne susrete. On je na književnoj večeri u amfiteatru Univerziteta u Novom Pazaru rekao da Ministarstvo kulture podržava kulturne manifestacije manjinskih naroda u želji da poboljša razumjevanje medju pripadnicima različitih etničkih grupa. “Ljudi koji prodju velike nevolje shvataju da su u životu važne dvije stvari-ljubav i razumjevanje. Vjerujem da ovakvi susreti doprinose medjusobnom razumjevanju bez obzira na vjeru, naciju i granice”, rekao je Janjić. On je izrazio i želju da Bošnjaci u Sandžaku ubrzano razvijaju svoje institucije u Srbiji.

Nakon toga II. Sandžački književni susreti i zvanično su počeli književnom večeri na kojoj su svoje stihove kazivali pjesnici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, medju kojima i Zuvdija Hodžić, ovogodišniji dobitnik nagrade “Pero Ćamila Sijarića”.

Istog dana su se u nekoliko novopazarskih osnovnih i srednjih škola odžali književni susreti književnika, učesnika ovogodišnjeg SAKS-a, sa učenicima tih škola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.