Saopćenje za javnost

Bošnačko  nacionalno vijeće izražava zadovoljstvo povodom poruka visokih državnih zvaničnika Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, upućenih na investiciono-razvojnoj konferenciji održanoj juče u Srebrenici.

Budućnost naroda i država zapadnog Balkana zavisi od spremnosti njihovih legitimnih predstavnika na dijalog sa ciljem da se riješe sva otvorena pitanja koja opterećuju sadašnjost i predstavljaju prepreku na putu ka EU.

Vraćanje povjerenja među narodima i državama prvi je preduslov za uspostavljanje regionalne stabilnosti i saradnje.

Investiciono-razvojnom konferencijom u Srebrenici vlade Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore nastavljaju pozitivan trend regionalne saradnje.

Bošnjačko nacionalno vijeće očekuje da Skupština Republike Srbije u skladu sa Rezolucijom o ulozi Skupštine Srbije u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji usvoji Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju su 02. jula 2015. godine predložili legitimni predstavnici Bošnjaka, a koju je BNV podržalo 10. jula 2015. godine.

Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, skinuće se odgovornost sa države Srbije, srpskog naroda i svih budućih generacija za zločin genocida nad Bošnjacima koji je neko počinio u njihovo ime.

Ovim činom Skupština Srbije stvara uslove za međunacionalno pomirenje, uspostavljanje pravednog i trajnog mira, sigurnosti, saradnje i povjerenja među narodima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.