Saopćenje za javnost

Povodom izjava koje je prenijela novinarka, Slađana Novosel u svom članku Sastanak ili stranački skup objavljenom u listu Danas – Sandžak, Bošnjačko nacionalno vijeće izdaje sljedeće

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Bošnjačko nacionalno vijeće osuđuje zloupotrebu medija i prenošenje neistina kojima se zlonamjerno dezinformiše javnost a koje su objavljene u posebnom dodatku dnevnog lista Danas, 24. aprila 2015. godine, pod naslovom Sastanak ili stranački skup.

Ovim putem Bošnjačko vijeće demantuje neistinu koju je izrekao Jahja Fehratović a prenio list Danas u kojoj se prijem, održan u ponedjeljak 20. aprila, povodom obilježavanja Dana grada Novog Pazara, kvalifikuje kao stranački skup SDA Sandžaka a list Danas u antrfileu ističe neprovjerenu tvrdnju, kako novinar navodi, vijećnika liste „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ da je: “predsjednik Vijeća dr Sulejman Ugljanin zloupotrijebio Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave“, te da je priredio stranački koktel u prostorijama Vijeća.

Vijeće je 20. aprila  održalo koktel u prostorijama Glavnog ureda u čast 554-te godine grada Novog Pazara.

Glavni povod jeste obilježavanje Dana grada, uzimajući u obzir da u gradu Novom Pazaru živi najveći broj sandžačkih Bošnjaka, da je Novi Pazar kulturni, ekonomski i obrazovni centar Sandžaka i da se u njemu nalazi sjedište Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Dodatni povod za organizovanje ovog skupa bio je i činjenica da je predsjednik Vijeća, dr Sulejman Ugljanin bio gradonačelnik Novog Pazara od 2004. do 2008. godine, a potpredsjednica Vasvija Gusinac gradonačelnica u periodu od 2000. do 2004. godine.

Prijemu su prisustvovali gradonačelnici susjednih gradova, vijećnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća i brojni građani Novog Pazara.

Na prijem su bili pozvani svi vijećnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Iz nepoznatih razloga vijećnici liste „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ su napustili prijem neposredno prije dolaska ministarke Kori Udovički.

Prijem je protekao u najboljoj atmosferi. Bošnjačko nacionalno vijeće je izdalo svoje zvanično saopštenje koje su i mediji objavili.

Prijem nije bio politički skup niti je bilo kakvih političkih govora, a o čemu postoji i dokumentovani audio i video zapis.

Bošnjačko nacionalno vijeće traži da se ovi demanti objave u sutrašnjem izdanju dnevnog lista „Danas“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.