Saopštenje Predsjedništva BiH o posjeti delegacije Vijeća

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka, u kojoj su bili predsjednik Esad Džudžević, dr. Redžep Škrijelj i profesor Elijas Rebronja.

Razgovarano je o brojnim aktuelnim temama, s posebnim akcentom na položaj Bošnjaka u Republici Srbiji.

Predsjednik BNV-а Esad Džudžević infоrmisао je člana Predsjedništva BiH Izetbegovića o izuzetno značajnom projektu uvođenja nastave na bosanskom jeziku u državni školski sistem, koji bi se u Sandžaku trebao početi primjenjivati od septembra ove godine. On je istakao da vladajuća garnitura Srbije, na čelu s predsjednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i zamjenikom premijera Aleksandrom Vučićem, podržava ovaj proces i olakšava njegovu realizaciju.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odao je priznanje Bošnjačkom nacionalnom vijeću Sandžaka za uspjehe koje postiže i pružio punu podršku Bošnjacima Sandžaka i Srbije u ostvarivanju njihovih legitimnih nacionalnih prava. On je ocijenio da su sloga i jedinstvo bošnjačkog naroda Sandžaka bitni preduslovi njegove pune političke afirmacije, ekonomskog napretka, uspješnog njegovanja tradicijskih vrijednosti i kulturne posebnosti.

(predsjednistvobih.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.