Saradnja najistaknutijih predstavnika Bošnjaka u Sandžaku

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka, koju je predvodio predsjednik Esad Džudžević, susrela se danas u Rožajama sa najistaknutijim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori i razgovarala o mogućnostima prekogranične saradnje u svim oblastima.

Radnom ručku su prisustvovali članovi delegacije BNV, prof. Elijas Rebronja, Mustafa Baltić, dr. Redžep Škrijelj i Samer Jusović, šef Glavnog ureda Vijeća, a sa strane domaćina, ovog značajnog skupa, predsjednik Bošnjačkog vijeća Crne Gore Osman Nurković sa najbližim saradnicima, Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Republike Crne Gore, Suljo Mustafic, potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Rifat ef. Fejzić, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, predsjednici južnosandžačkih opština, narodni poslanici i mnoge druge ličnosti iz javnog i kulturnog života Bošnjaka u ovom dijelu Sandžaka.

Dogovoreno je da se ubuduće održavaju redovni mjesečni sastanci, a naredni je zakazan za početak aprila u Novom Pazaru, gdje će domaćin skupa biti predsjednik BNV Esad Džudžević.

Džudževići je ovom prilikom posebno istakao da je nužna intenzivnija saradnja Bošnjaka i bošnjačkih nacionalnih institucuja iz oba dijela Sandžaka.

radni sastanak dva BNV 2

radni sastanak dva BNV 3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.