Sastanak Komisije za praćenje kvaliteta izvođenja programa pripremne nastave na bosanskom jeziku

U sali Glavnog ureda Vijeća danas je održan sastanak Komisije za praćenje izvođenja programa pripremne nastave na bosanskom jeziku. Sastankom je predsjedavala Muratka Fetahovic, šefica Resora za obrazovanje na bosanskom jeziku.

Tema sastanka bila je praćenje pripremne nastave na bosanskom jeziku, dosadašnji tok i zapažanja komisije po opštinama i obrazovno-vaspitnim ustanovama u kojima se sprovodi program pripremne nastave.

U razgovoru su učestvovali svi prisutni članovi komisije, a zajednička ocjena i zaključak je da pripremna nastava teče u potpunosti u skladu sa programom koji je odobren od strane Ministarstva prosvjete.

Na sastanku je i dogovoreno da predsjednici opštinskih komisija Mevluda Melajac za Novi Pazar, Mustafa Baltić za Sjenicu i Medžid Mujović za Tutin do 25. 04. 2013. dostave koordinatoru Muratki Fetahović evaluacione izvještaje svaki za svoju opštinu, kako bi mogao biti sačinjen prvi periodični izvještaj do kraja aprila ove godine i koji će biti dostavljen resornom Ministarstvu i Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.