SASTANAK MINISTARKE ANE BRNABIĆ SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNIH SAVETA NACIONALNIH MANJINA

Danas je u Beogradu održan sastanak ministarke Ane Brnabić sa predstavnicima Koordinacije nacionalnih savjeta nacionalnih manjina – predsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejmanom Uglјaninom,  predsjednikom Nacionalnog savjeta slovačke nacionalne manjine Anom Tomanovom – Makanovom, predsjednikom Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća Darkom Sarićem Lukendićem i pravnim savjetnikom predsednika Nacionalnog savjeta mađarske nacionalne manjine, Emilom Lulićem.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima koje će u 2017. godini biti sprovedene u cilju što efikasnijeg ostvarivanja prava nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Posebna pažnja je posvećena radu na izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina i Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina.

Istovremeno, dogovorena je intenzivnija saradnja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Koordinacije na pripremama sjednica Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Srbije, kao i podrška Ministarstva u podizanju kapaciteta nacionalnih savjeta, ali i jedinica lokalne samouprave, za pitanja od značaja za nacionalne manjine, posebno u vezi sa sprovođenjem Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina i evrointegracijama.

Predstavnici Koordinacije nacionalnih savjeta nacionalnih manjina su se zahvalili ministarki Brnabić na izraženoj spremnosti da se zajednički radi na unapređenju kvaliteta života nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Ministarka se takođe zahvalila predstavnicima Koordinacije na konstruktivnim temama koje su bile predmet sastanka i predložila da se ovakvi radni sastanci češće održavaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.