Sastanak sa direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova u Sandžaku

U Glavnom uredu Vijeća danas su predsjednik Vijeća Esad Džudžević, šef Resora za obrazovanje Muratka Fetahović i predsjdnik Odbora za obrazovanje Elijas Rebronja razgovarali su sa direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova u kojima će od 21.02.2013.godine početi izvođenje pripremne nastave na bosanskom jeziku.

Razgovor je vođen sa direktorima predškolskih ustanova Mehmedom Preljevićem, Melekom Ćatović i Sinanom Derdemezom i direktorima osnovnih škola Ahmedinom Đerlekom, Fikretom Hotom i Muratom Hodžićem i direktorima Gimnazija Muratom Baždarevićem, Zoranom Milosavljevićem i Rafetom Mehovićem.

Razgovor se vodio o organizaciono-tehničkim detaljima za održavanje prvog javnog časa na bosanskom jeziku iz historije i kulture Bošnjaka koji će se održati 21. Februara 2013. godine, kao i o implementaciji pripremne nastave na bosanskom jeziku od 22. Februara do kraja ove nastavne godine.

Prema odluci Bošnjačkog nacionalnog vijeća pripremna nastava na bosanskom jeziku izvodiće se u ustanovama za predškolsko obrazovanje i vaspitanje u Prijepolju, Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.
Na nivou osnovnog obrazovanja pripremna nastva u po jednom odjeljenju biće organizovana u Novom Pazaru u OŠ “Selakovac”, u Prijepolju u OŠ “Svetozar Marković”, U Tutinu u OŠ “Rifat Burdžović Tršo” i u Sjenici u OŠ “12. decembar”.

Pripremna nastava na bosanskom jeziku na sredjnoškloskom nivou izvodiće se u po jednom odjeljenju u gimnazijama u sva četriri sandžačka grada.

Dogovoreno je da tokom sljedeće nedjelje ove obrazovno vaspitne ustanove posjete predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.