Sastanak sa saradnicima Vijeća za obrazovanje na bosanskome jeziku u Prijepolju

Predsjednik Odbora za obrazovanje na bosanskome jeziku Vijeća prof. Elijas Rebronja, održao je u četvrtak, 3. aprila 2014. godine u prostorijama Doma kulture u Prijepolju sastanak sa novoimenovnim saradnicima Vijeća za obrazovanje na bosanskome jeziku i implementaciju nastave na bosanskome jeziku za općinu Prijepolje.

Rebronja je upoznao saradnike Vijeća Semira Fejzića, Aidu Hamzić, Kanitu Turković, Emiru Rovčanin,  Aidu Rovčanin i Mirzu Durakovića da je njihov zadatak da u periodu od 1. aprila 2014. godine do 15. aprila 2014. godine sprovedu anketiranje roditelja o modelu nastave u obrazovno-odgojnim ustanovama u Prijepolju u školskoj 2014/2015. godini. Na sastanku su učestvovali i  koordinatori za obrazovanje na bosanskome jeziku za općinu Prijepolje, Meša Brničanin, Džiba Halilović i Mirelu Fazlić, koji  od 19. marta 2014. godine aktivno rade na uvođenju nastave na bosanskome jeziku u obrazovno-odgojim ustanovama u općini Prijepolje, kao i profesori razredne nastave iz OŠ “Svetozar Marković” u Brodarevu Amel Kurbegović i Suad Hanić, kao i šef Glavnog ureda Vijeća Samer Jusović i koordinator za obrazovanje Vijeća Džejlana Prušević.

saradnici za Prijepolje BNV

Na sastanku je razgovarano o  trenutnim aktivnostima i otklanjanju problema u procesu anketiranja roditelja za nastavu na bosanskome jeziku u narednoj školskoj godini i eventualnim nedoumicama i pitanjima roditelja i nastavnika u vezi implementacije nastave na bosanskome jeziku u Prijepolju.

Predsjednik Odbora za obrazovanje Elijas Rebronja rekao je saradnicima Vijeća za obrazovanje na bosanskome jeziku da će u narednome periodu primati instrukcije i podnositi izvještaj koordinatorima Vijeća za obrazovanje na bosanskome jeziku o postignutim rezultatima i realiziranim aktivnostima, a koordinatori će izvještaj proslijediti Odboru za obrazovanje Vijeća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *