ŠEF MISIJE OEBS-A U POSJETI BNV

Bošnjačko nacionalno vijeće danas je posjetio šef misije OEBS-a u Srbiji, NJ.E. g-din Andrea Oricio sa saradnicima i tom prilikom se susreo sa rukovodstvom Vijeća.

Gospodin Oricio je upoznat sa nadležnostima i aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, zakonodavstvom u okviru kojeg se rješava manjinsko pitanje, radom i funkcionisanjem Koordinacije nacionalnih savjeta nacionalnih manjina i sa izazovima sa kojim se trenutno suočava BNV.

Predsjednik Ugljanin je u razgovoru istakao problem neprimjenjivanja principa vladavine prava, pravne sigurnosti, jednakosti pred zakonom ali i probleme loše putne i komunalne infrastrukture u Sandžaku, nepostojanja investiranja u region Sandžaka te veliki nivo nezaposlenosti.

Ambasador Oricio se zahvalio rukovodstvu BNV-a na prijemu te naglasio da OEBS radi na pomoći Srbiji u procesima reformi i modernizacije.

G-din Andrea Oricio je na čelu Misije OEBS-a u Srbiji od oktobra 2016. godine a današnji sastanak je upriličen u okviru njegove prve službene posjete Novom Pazaru.

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *