SREBRENIČKI INFERNO PREMIJERNO U NOVOM PAZARU

U okviru obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici,  članovi omladinskog hora iz Zenice izvjeli su u  Novom Pazaru emotivno djelo „Srebrenički inferno“ u čast sjećanja na žrtve genocida i njihove porodice.

Oratorij “Srebrenički inferno“, koji je prvi put izveden na otvaranju Memorijalnog centra i mezarja u Potočarima, a koji je rađen prema tekstu Džemaludina Latića, autorsku muziku poznatog umjetnika Đele Jusića u izvedbi omladinskog hora iz Zenice, sinoć je premijerno predstavljen i javnosti u Sandžaku pod dirigentskom palicom profesora Milenka Karovića.

2016-07-02 - srebrenicki inferno (2)

Bošnjačko nacionalno vijeće, 11. jul  obilježava kao Dan sjećanja na bošnjačke žrtve otmica u Sjeverinu (22. 10. 1992. god.), Bukovici (16. 02. 1993.) i Štrpcima (27. 02. 1993. god.) u pribojskoj i pljevaljskoj opštini u Sandžaku, kao i na sve ostale bošnjačke žrtve tokom historije (Starčeviće, Šahovići i dr.)

2016-07-02 - srebrenicki inferno (6)

Izvedbi su prisustvovali predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona i delegacija iz Bosne i Hercegovine, predstavnici „Asocijacije mostovi prijateljstva“ predstavnici gradske uprave, predstavnici sandžačkih opština, predstavnici kulturnog i javnog života kao i brojni građani.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.