STAV I BOŠNJAČKI MEDIJI DANAS

Bošnjački nacionalni sedmičnik „Stav“ promovisan je sinoć u Bošnjačkom nacionalnom vijeću u Novom Pazaru.

Na tribini „Bošnjački mediji danas“ ujedno su promovisani i izdanja biblioteke sedmičnika romani „Što pepeo priča“ Dževada Karahasana i „Sokolarev sonet“ Irfana Horozovića.

Sedmičnik „Stav“ se  bavi aktuelnom bošnjačkom politikom kao i politikom u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu, prati najznačajnije društvene događaje koji su od važnosti za Bošnjake, redovito donosi književne osvrte, filmsku i pozorišnu kritiku. Stav, donosi stručne ocjene ekonomskih pomaka i društvenih gibanja u regionu i u svijetu, posebnu pažnju posvećuje razgovorima s bošnjačkim političkim dužnosnicim, naučnicima, kulturnim radnicim i umjetnicima, čime nudi različite poglede na tekuću stvarnost.

 O stanju u bošnjačkim medijima danas i razvoju i ulozi „Stav“-a govorili su Filip Mursel Begović, glavni i odgovorni urednik, Hamza Ridžal, publicista, novinar STAV-a i doc. dr. Sead Šemsović.

 

Urednik magazina “Stav”, Mursel Begović: Dali smo magazinu ime „STAV“ jer upravo stav nedostaje Bošnjacima danas.

Publicista Ridžal: Ovdje sam jer živimo u vremenu antibošnjačke propagande i dezintegracije bošnjačke etike i književnosti, u vremenu kada je ljude stid jer su Bošnjaci. Zato treba da zaživi bošnjačka riječ i „STAV“

Prof. dr. Šemsović: Moramo raditi na medijima koji će nam biti podsjetnici na bošnjački identitet.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.