Stiže međunarodna podrška školstvu na bosanskom jeziku u Sandžaku

Bošnjačko nacionalno vijeće je uplatilo adekvatne novčane naknade svim nastavnicima i vaspitačima koji sprovode pripremnu nastavu na bosanskom jeziku, u skladu sa preuzetim obavezama iz Programa pripremne nastave koji se realizira u 12 obrazovno-vaspitnih ustanova u Sandžaku.

Bošnjačko nacionalno vijeće je također obezbijedilo od Turske razvojne agencije TIKA-e donaciju najsavremenijih nastavnih sredstava – interaktivnih tabli svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u kojima se izvodi pripremna nastava.

Komisije koje je formiralo Bošnjačko nacionalno vijeće za stručno pedagoški nadzor prate kvalitet izvođenja programa pripremne nastave na bosanskom jeziku i o tome su dužne da do kraja mjeseca aprila sačine prvi periodični izvještaj.

Završni izvještaj komisije su dužne da sačine do kraja tekuće nastavne godine i dostave ga koordinacionom timu koji čine predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i psihološo-pedagoške službe ustanove u kojoj se sprovodi program pripremne nastave na bosanskom jeziku.

Završni izvještaj koordinacioni tim dostavlja Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.