STRATEGIJE UČENJA I PODUČAVANJA U NASTAVI BOSANSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Danas je u Tutinu održan jednodnevni seminar „Strategije učenja i podučavanja u nastavi bosanskog jezika i književnosti“ u realizaciji dr. Alice Arnaut i mr. Fehima Terzića, profesora Univerziteta u Zenici.

„Strategije učenja i podučavanja u nastavi bosanskog jezika i književnosti“ je seminar koji ima za cilj podizanje kompetencija nastavnika za očuvanje jezičkog i kulturnog identiteta Bošnjaka i razvoj jezičko-komunikacijskih sposobnosti učenika osnovnoškolske i srednješkolski dobi. Seminar se također bavi i primjenom savremenih strategija učenja i podučavanja.

Autori i realizatori programa su dr. Alica Arnaut, profesor lingvistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici  i mr. Fehim Terzić, viši asistent na istom fakultetu i stručni savjetnik za oblast obrazovanja pri Pedagoškom zavodu Zeničko-dobojskog kantona.

Seminar zajedno organizuju BNV i Pedagoški zavod iz Zenice na osnovu Sporazuma o saradnji između Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Bošnjačkog nacionalnog vijeća koji je zaključen u julu mjesecu 2016. godine.

Program se organizuje u okviru obilježavanja 21. februara – Međunarodnog dana maternjeg jezika i u narednim danima biće održan i u Novom Pazaru i Sjenici a namijenjen je učiteljima i nastavnicima bosanskog jezika i književnosti.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.