Sufinansiranje i ravnopravna zastupljenost lista na izborima za nacionalna vijeća

Koordinator za kulturu i informisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća Semir Gicić učestvovao je danas na drugom okruglom stolu pod nazivom “U susret izborima za nacionalne savjete nacionalnih manjina 2014” u okviru projekta “Minority news” koji je odžan u sali Sportskog centra u Dimitrovgradu.

Gicić, koji je i član Programskog odbora Biltena Minority news, učestvovao je u radu okruglog stola zajedno sa predstavnicima nacionalnih vijeća iz Centralne Srbije, Misije OEBS u Srbiji, i drugih republičkih institucija, s ciljem da se pojasne proceduralni aspekti i motivišu pripadnici nacionalnih manjina da u što većem broju izađu na predstojeće izbore za nove sazive nacionalnih vijeća.

Na okruglom stolu su, na prijedlog Gicića, donijeti zaključci i preporuke Republičkoj izbornoj komisiji. Zaključeno je da je potrebno definisati finansiranje izbornih lista, imenovanje članova biračkih odbora i zastupljenost izbornih lista u medijima.

Na okruglom stolu su govorili predsjednik Koordinacije nacionalnih savjeta nacionalnih manjina Zoran Petrov, koordinator projekta Minority news Iva Petrović, urednik Biltena Sveta Matić, predsjednik Romskog nacionalnog vijeća Vitomir Mihajlović, predstavnik OEBS-a Nenad Čelarević, bugarski konzu u Nišu Adanas Kristin i drugi predstavnici nacionalnih vijeća.

Okrugli sto Dimitrovgrad 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *