Svečano otvorene 44. Sandžačke igre

U Tutinu su svečano proglašene otvorenim 44. Sandžačke igre. Na gradskom stadionu pred više od 5000 ljudi prodefilovalo je oko 1800 takmiča iz 21 grada i iz pet država.

44. Sandžačke igre otvorio je podpredsjednik narodne Skupštine Republike Srbije Esad Džudžević. Obraćajući se takmičarima, brojnim gostima i publici, gospodin Džudžević je rekao:

„Poštovane dame i gospodo!
Poštovani sportisti, učesnici 44. Sandžačkih igara, želim vam svako dobro i mnogo medalja i pobjeda u ova četiri dana koliko će trajati igre u našem gradu.

Dragi prijatelji, više nego bilo šta, nama su u ovom vremenu potrebne pobjede.

Pobjeda pravde nad nepravdom, kulture nad primitivizmom. Pobjede graditeljstva nad destrukcijom, umjerenosti nad ekstremizmom, nade nad očajem.

Sve te pobjede neka budu oličene u vašim  uspjesima na spotrskim terenima.

Želim vam da sa ovih igara i iz ovog grada, koji zna samo za pobjede i gdje je pobjeda postala način života, ponesete pozitivnu energiju i našu poruku: da su Sandžačke igre,  kao najmasovnije multietičke balkanske sportske igre, još prije 44.godine, rodile ideju evropskih vrijednosti na ovim našim prostorima.

U to ime, u ime mira, stabilnosti i razumijevanja među ljudima različitih kultura i tradicija, proglašavam 44. Sandžačke igre otvorenim. „

U ime grada domaćina riječi dobrodošlice takmičarima i gostima uputio je predsjednik Opštine Šemsudin Kučević, naglasivši da su ove igre i više od sportskih dešavanja, jer one imaju ekonomsku, kulturnu i razvojnu dimenziju.

Na otvaranju Sandžačkih igara u ime Sportskog saveza Srbije govorio je i Dane Korica, proslavljeni reprezantativac, atletičar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.