TIKA nastavlja saradnju sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem

Koordinator Turske razvojne agencije TİKA-e, g-din Mehmet Bayrak sa saradnicima posjetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće.

Cilj posjete je upoznavanje sa radom i projektima Bošnjačkog nacionalnog vijeća te kako bi se nastavila i unaprijedili saradnja na projektima iz nadležnosti Vijeća.

Na sastanku su predstavljeni projekti za naredni period Bošnjačkog nacionalnog vijeća u oblastima kulture i informisanja, službene upotrebe jezika i pisma i obrazovanja na bosanskom jeziku. Poseban značaj je dat očuvanju materijalne kulturne baštine u Sandžaku koja je veoma ugrožena i ruinirana.

Predstavnici BNV-a su izrazili zahvalnost na dosadašnjoj pomoći u mnogim projektima koje je TIKA finansijski podržala uključujući i zadnji projekat „Bošnjačka kulturna čitanka“ za učenike 3. i 7. osnovnih škola.

Predstavnici Vijeća su istakli da je ovakva vrsta pomoći veoma važna i značajna i da će Vijeće i naredne godine aplicirati za ovakve i slične projekte.

Ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća sastanku su prisustvovali potpredsjednici Vijeća Vasvija Gusinac i prof.dr. Redžep Škrijelj, predsjednik Izvršnog odbora Vijeća prof.dr. Hasim Mekić i sekretar Vijeća Ahmedin Škrijelj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.